Вас чекають смачні і ароматні рецепти, з якими можна витримати найдовший піст в році – Великодній.
Картопляні котлети
Картопляні котлети, дуже апетитна та смачна страва. Для приготування цього блюда Вам знадобиться:
- Картопля – 6-8 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Рослинна олія;
- Муки пшеничне вищого ґатунку – 2 ст. л.;
- Паприка – одна щіпка;
- Сіль, та перець – за смаком.
Картоплю почистити і розрізати на чотири частини. Залити водою і поставити варити до готовності. Далі, злити воду і розтовкти. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді, з 4 ст. ложками рослинного масла.
Потім суміш додати в картоплю. Посолити, поперчити і додати паприку. Трохи остудити і сформувати невеликі котлетки. Обваляти в борошні та смажити на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
Пісний овочевий суп-пюре
Для приготування блюда Вам знадобиться:
- 3 черешки селери;
- 2 моркви;
- 1 велика картоплина;
- 1 цибулина;
- 2 помідори;
- 3 зубчики часнику;
- 1 200 мл води;
- сіль за смаком;
- 1 чайна ложка сушеного орегано або приправи «Італійські трави»;
- ¼ чайної ложки меленого чилі – опціонально;
- чорний перець – за смаком;
- 0,5 чайної ложки лимонного соку;
- 1 столова ложка рослинної олії.
Отже, спочатку треба нарізати всі овочі великими шматочками. Зубчики часнику можна залишити цілими. Викладіть овочі в каструлю і залийте водою. Додайте сіль, орегано або «Італійські трави» і чилі. Слід накрити кришкою і довести до кипіння. Потім зменшить вогонь і варіть ще 20-30 хвилин до м’якості картоплі. Трохи остудіть суп.
Збийте суп в блендері до однорідної консистенції. Перелийте в каструлю і знову доведіть до кипіння. Додайте в суп сіль, чорний перець, лимонний сік, масло і перемішайте.
Салат з квасолею
Для приготування салату з квасолею, нам знадобиться:
- Квасоля червона 100 г
- Морква по-корейськи 100 г
- Цибулина 1 шт
- Кріп 1 пучок
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль
Спочатку треба замочити квасолю на ніч у холодній воді. Варити квасолю до готовності і остудити. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на сковороді з рослинним маслом. Змішати в мисці квасолю і моркву по-корейськи. Додати обсмажену цибулю і дрібно нашатковану кріп. Добре перемішати салат, посолити за смаком. Викласти на блюдо і прикрасити зеленню. Салат з квасолею готовий. Можна подавати до столу.
Густий пісний суп з кукурудзою і горошком
Для приготування цього смачненького супчика, нам знадобиться:
- 0,5 цибулини;
- 1 невелика морква;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 черешок селери;
- 2-3 картоплини;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 1 столова ложка борошна;
- 300-400 мл рослинного молока (кокосове, рисове, вівсяне і так далі);
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- 3-4 столові ложки замороженого зеленого горошку;
- 250-300 г консервованої кукурудзи.
Починаємо з нарізання цибулі, моркву, часнику, селери і картоплі. Розігрійте в каструлі масло і викладіть всі овочі, крім картоплі. Обсмажуйте близько 5 хвилин. Додайте до овочів борошно і перемішайте. Влийте молоко і доведіть до кипіння. Якщо рідини, на ваш погляд, замало, додайте ще молока.
Викладіть в кипляче молоко картоплю і варіть близько 10 хвилин. Потім додайте сіль, перець, горошок, кукурудзу і готуйте суп ще кілька хвилин.
Картопляники
Ще один рецепт з картоплі, модернізація всім відомих картопляники. Приготування не займе багато часу, знадобиться:
- Картопля 5-6 шт;
- Цибулина 1 шт;
- Морква 1 шт;
- Борошно 300 г;
- Вода 1/2 скл.;
- Рослинна олія;
- Зелень кріп і петрушка;
- Перець і сіль за смаком.
Почистити картоплю, залити її холодною водою, посолити і варити до готовності. Потім потовкти картоплю. Цибулю дрібно нашаткувати, моркву натерти, обсмажувати на 2 ст. ложках оливкової олії. Все добре перемішати. У воду додати сіль, столову ложку рослинного масла і потроху додаючи борошно замісити тісто. Добре вимісити тісто, потім дати йому відпочити 10-15 хвилин. Тісто розкачати в пласт. Розрізати на квадрати. Викласти начинку і загортаючи краю, защипнути.
Готувати в пароварці 15-20 хвилин. Викласти на блюдо скропити олією, посипати чорним меленим перцем і дрібно нашаткувати зеленню.
Капустяні котлети
Капустяні котлети із золотистою скоринкою, смачне і просте блюдо, яке можна приготувати в Пост. Складові:
- Капуста білокачанна 300 г
- Цибулина 1 шт
- Окріп 100 мл
- Рослинна олія 4-5 ст. л.
- Крупа манна 3 ст. л.
- Панірувальні сухарі 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Манну крупу висипати в миску. Залити окропом і залишити на 10 хвилин. Капусту нашаткувати в миску і добре пом’яти руками. Додати дрібно нашатковану цибулю. Додати запарену манку і сіль. Добре перемішати масу.
Сформувати котлети з капусти і викласти їх на тарілку. Обваляти в панірувальних сухарях. Обсмажити на сковороді з рослинним маслом, з двох сторін по 3-5 хвилин на середньому вогні. Викласти на паперові рушники, від зайвого масла. Капустяні котлети готові. Подавати до столу з зеленню і овочами.
Пісний овочевий суп з квасолею
Інгредієнти
- 150-200 г сухої білої квасолі;
- 1 л води;
- 1-2 моркви;
- 1-2 черешка селери;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 2 помідори;
- 2-3 столові ложки рослинної олії;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – за смаком;
- кілька гілочок петрушки.
Промийте квасолю і замочіть її на ніч. Далі злийте рідину, покладіть квасолю до каструлі і додайте 700-800 мл води. Варіть бобові близько години.
Наріжте моркву, селеру і цибулю невеликими кубиками. Подрібніть часник. Збийте помідори блендером. Обсмажте цибулю на розігрітій олії протягом 5 хвилин. Всипте часник і тримайте на вогні ще пару хвилин. Викладіть моркву і селеру, перемішайте і готуйте 7-8 хвилин.
Додайте до овочів квасолю разом з рідиною, воду що залишилася, сіль, перець і томатне пюре. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потім готуйте суп на повільному вогні під кришкою ще приблизно 30 хвилин. Перед подачею посипте рубаною петрушкою.
Стручкова квасоля з маслинами
Дуже смачний салат з обсмаженої на сковороді стручкової квасолі з маслинами і часником. Пікантне блюдо, яке припаде до смаку.
Складові:
- Квасоля стручкова (заморозка) 300 г;
- Зубчик часнику 2-3 шт;
- Маслини (без кісточок) 100 г;
- Рослинна олія;
- Сіль за смаком;
На рослинному маслі, обсмажити дрібно нарізаний часник, додати кільцями порізані маслини, обсмажувати 2-3 хвилини.
Додати квасолю. Обсмажувати ще 5-7 хвилин. посолити
Закрити кришкою і зняти з вогню. Дати постояти 5-10 хвилин, для того щоб квасоля прийняла запах часнику. Викласти на блюдо.
Картопля тушкована з білими грибами
Приготування не займе багато часу, нам знадобиться:
- Картопля 3-4 ст. л.;
- Білі гриби 200 г;
- Цибулина 1 шт;
- Рослинна олія за смаком;
- Морква 1 шт;
- Сіль за смаком;
- Кріп за смаком;
Цибулю дрібно нашаткувати, викласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом, додати гриби. Обсмажувати 5-7 хвилин. Додати води, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин. Додати моркву нарізану соломкою. Перемішати Додати картоплю кубиками. Перемішати, посолити. Додати води, закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі. Викласти в тарілки і посипати дрібно нашаткованою кропом.
Густий пісний суп з сочевицею і гарбузом
Cкладові
- Цибуля – 1шт;
- Часник – 1-2 зуб.;
- Невеликий шматочок імбиру;
- Рослинна олія – 2-3 столові ложки;
- 500 г м’якоті гарбуза;
- пів лимона;
- кілька гілочок чебрецю;
- 0,5 столової ложки каррі;
- 200 г червоної сочевиці;
- 1 л води;
- сіль за смаком.
- мелений чорний перець – за смаком.
Потрібно нарізати цибулю і часник, та натріть на дрібній тертці очищений імбир. Злегка обсмажте цибулю на розігрітій олії. Додайте часник, імбир слід готувати ще 5 хвилин. Далі потрібно нарізати гарбуз тонкою соломкою і викласти до овочів. Перемішайте і обсмажуйте, помішуючи, приблизно 10 хвилин. Додайте натерту лимонну цедру, листя чебрецю і каррі і готуйте ще кілька хвилин. Тим часом промийте сочевицю, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть 10-15 хвилин. Додайте зажарку, сіль, перець і готуйте ще 10 хвилин.
Перед подачею приправте суп лимонним соком.
Смачного)))