Пишні, м’які, ароматні – найкраща заміна хліба! Українські пампушки з часником запікаються в духовці і традиційно подаються до борщу. Тісто для них замішується на дріжджах і воді з додаванням молока. Це один з кращих видів несолодкої випічки!
А також, повітряні як пух і рум’яні пончики до чаю. За цим рецептом вони виходять дуже пишними, а також м’якими. А ще ці пончики ароматні і дуже смачні.
Пампухи до борщу за 20 хвилин
Інгредієнти для пампушок до борщу:
- Вода (тепла, але не окріп, приблизно 50-60 градусів) – 1 скл.
- Цукор (якщо хочете солодші – додайте більше, ложки 2-3, можна замінити медом) – 1 ст. л.
- Соняшникова олія (можна і оливкову) – 3 ст. л.
- Сіль (щіпка) – 0.25 ч. л.
- Дріжджі (11 гр) – 1 пакет.
- Ванільний цукор (якщо є бажання) – за смаком
- Борошно пшеничне / Борошно (тісто має бути еластичне, по консистенції, воно трохи прилипає до рук, але це не страшно) – 3 склянки.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 20
Рецепт «Пампухів до борщу за 20 хвилин»
В мисці змішати воду + масло + цукор + сіль + дріжджі + борошно. Замісити тісто, спочатку ложкою, а потім рукою. Тісто має бути м’яке, еластичне, не щільне, але і не текти. Змастити форму рослинним маслом.
Зробити кульки розміром з дрібне яблучко. Укласти в форму на відстані приблизно 1 см один від одного, можна щільніше. Дати постояти в теплі буквально 5 хвилин.
Поставити в гарячу (180 * С) духовку. Випікати до готовності.
В процесі випічки, коли вже пампухи починають трохи підпікати, можна змастити сумішшю цукру і води, тоді зверху виходить красива яскрава скоринка.
Після того, як достали, пампухи можна на 1-2 хвилини накрити чистим, трохи вологим рушником.
Рецепт часникового соусу
Кілька зубчиків часнику видавити, розтерти з сіллю, перчиком або будь-якими улюбленими спеціями, додайте кип’яченої водички і рослинного масла.
Пампухи солодкі: рецепт
Для приготування солодких Пампухів знадобиться:
300 мл води
1 ч л дріжджів
1 ст л цукру
400 гр Муки
1 щіпка Сіль
3 ст л Масло рослинне
3 ст л згущеного молока
1 ст л Маку
Як приготувати солодкі пампухи
Пакетик дріжджів змішати з цукром і залити теплою водою. Дати піднятися.
Додати солі, рослинної олії і муки – стільки, скільки візьме тісто. Тісто не повинно прилипати до рук і повинно бути м’яким, не крутим.
Тісто замісити і залишити підніматися – хвилин на 30.
Коли тісто підніметься, скачати кульки і дати їм трохи полежати.
Додати масло приблизно 2см в сковороді. Додавати до розігрітого масла готові кульки з тіста і обсмажувати з двох сторін.
Соус для солодких пампухів
Залити згущеним молоком, посипати маком і перемішати.
Готово! Смачного!