Цей домашній хліб простий у приготуванні. Його можна нарізати для бутербродів на сніданок або запікати в тостері.
Для приготування домашнього хліба нам знадобиться:
- насіння соняшнику – 170 г
- насіння льону – 180 г
- кунжут – 0 г
- арахіс –120 г
- Пшеничні висівки – 8 ст. ложок
- сіль – 1 щіпка
- рослинна олія –6 ст. ложок
- мед –2 ст. ложки
- вода –480 мл
Як спекти хліб
Окремо змішайте сухі і рідкі складові. З’єднайте обидві суміші разом, ретельно перемішайте і збийте занурювальним блендером протягом 30 секунд.
Перекладіть тісто в високу прямокутну форму для випічки і залиште на пару годин (можна на всю ніч).
Додайте буханку в розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин, потім перекладіть хліб на решітку і поверніть в духовку ще на годину.
Перед нарізкою повністю остудіть хліб. Зберігайте в герметичному контейнері не більше п’яти днів або заморожувати, попередньо нарізавши шматочками.